Diageo tester alkoholfri Guinness

Den britiske spirituskæmpe Diageo har fundet et modsvar til et asiatisk lands strenge alkoholregler. En alkoholfri version af sin populære mørke øl Guinness.
Det amerikanske præsidentpar nyder "en pint af det sorte stads", der nu fås i en alkoholfri version i Indonesien. | Foto: AP/POLFOTO/arkiv
Det amerikanske præsidentpar nyder "en pint af det sorte stads", der nu fås i en alkoholfri version i Indonesien. | Foto: AP/POLFOTO/arkiv

Hvad gør en spiritusproducent, når strenge regler lægger en dæmper på salget af alkoholiske drikke? Satser på, at forbrugerne er så glade for smagen, at de vil drikke produkterne, selvom der ikke følger nogen beruselse med.

Ifølge den irske avis Irish Independent kører den britiske spiritusproducent Diageo netop nu forsøg med en alkoholfri version af sin populære øl Guinness i Indonesien.

Salget af øllet er nemlig tynget i flere lande, herunder det folkerige asiatiske land, hvor regeringen har indledt en kamp mod drukkulturen ved at blokere for salget af øl i kiosker.

”Guinness Zero ABV blev lanceret i september 2014 i Indonesien specifikt på baggrund af efterspørgsel i markedet på alkoholfri øl, som allerede er en veletableret produktkategori. Guinness Zero ABV har klaret sig rigtig godt siden lanceringen,” oplyser selskabet til avisen.

Salget af Guinness på verdensplan gik frem med et enkelt procentpoint i årets første seks måneder og vendte dermed tilbage til vækst for første gang i seks år. Salget er dog fortsat tynget i blandt andet de store markeder i Nigeria, Indonesien og Storbritannien, skriver avisen.

Tidligere Carlsberg-direktør skal sælge Guinness i Nigeria

Carlsberg: Alkohofri øl i vækst og mere i vente

Alkoholfri fremgang i Tuborg

Diageo og Heineken omstrukturerer afrikanske joint ventures

Medie: Brasiliansk rigmand overvejer at købe Diageo

Diageo overvejer salg af vin-brands

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også