FødevareWatch

Europæiske øldrikkere svigter Sabmiller

Carlsberg-konkurrenten melder om faldende salg på det europæiske og asiatiske marked. Til gengæld vokser volumen i Latinamerika og Afrika.

Foto: Sabmiller

Der langes tilsyneladende færre øl over disken. I hvert fald falder salget af øl hos verdens næststørste bryggerikoncern, Sabmiller.

Sabmiller siger, at selskabets samlede sammenlignelige salg af øl på verdensplan er sunket med 1 pct. for første kvartal af regnskabsåret 2015/16. Det går imod analytikernes forventninger, som gik på, at det ville stige med 1 pct. ifølge Bloomberg News.

"Både indtjening og volumen voksede markant i Latinamerika og Afrika i kvartalet, men blev dæmpet af et udfordrende kvartal på vores nøglemarkeder i Europa, hvor handelsmiljøet vedbliver med at være vanskeligt, samtidig med at volumen er svækket i Kina," siger Alan Clark, adm. direktør i Sabmiller, i en salgsopdatering.

Helt præcist faldt omsætningen 4 pct. i Europa i kvartalet sammenlignet med samme kvartal af 2014/15. Også markederne i resten af Asien og i Nordamerika er for tiden udfordrende for bryggerikoncernen.

På den positive side steg den samlede omsætning, målt ved faste valutakurser og på organisk basis, 3 pct. Også her var der dog ventet bedre tal, da analytikerne sigtede efter 3,8 pct. ifølge Bloombergs estimat.

Sabmiller fastansætter finansdirektør

Sabmiller vil sælge flere øl i Latinamerika

Sabmiller nedskriver for milliarder i Indien

Mere fra FødevareWatch

Kraftig inflation kan bremse Stryhns Gruppens gode takter

Det friske regnskab for 2021 fra Stryhns Gruppen viser minimal slinger i valsen i et år, der har været præget af svært tilgængelige råvarer og prisstigninger. Flere udfordringer står dog i kø, så de samme økonomiske resultater bliver svære at nå i 2022, siger topchef.

Topskifte i Carlsberg kan sætte en prop i større planer

Heine Dalsgaards farvel som finansdirektør udfordrer stabiliteten i toppen af en virksomhed af Carlsbergs størrelse. Derfor burde eventuelle forestående planer om et snarligt skifte på topposten være sat på standby, mener to headhuntere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier