FødevareWatch

Medie: Brasiliansk rigmand overvejer at købe Diageo

Den brasilianske milliardær og storaktionær i Ab Inbev, Jorge Paulo Lemann, overvejer at opkøbe den britiske spirituskoncern Diageo, skriver et brasiliansk medie.

Foto: John Shearer/AP/POLFOTO/ARKIV

Den børsnoterede, britiske spirituskoncern Diageo kan være på vej til at få nye ejere. Det skriver det brasilianske medie Veja ifølge nyhedsbureauet Bloomberg.

Det brasilianske medie skriver i en artikel, at den brasilianske milliardær og investor Jorge Paulo Lemann sammen med en række andre personer går med planer om at opkøbe spiritusselskabet. Man er dog stadig i de tidligere stadier med disse overvejelser, skriver Bloomberg.

Diageo, der står bag brands som Smirnoff, Johnnie Walker og Guinness og er børsnoteret i både Irland, London og New York, har en markedsværdi på omkring 44 mia. pund. Selskabets oplevede en pæn stigning i markedsværdien, da rygterne om det forestående opkøb kom frem i slutningen af sidste uge.

Ifølge Bloomberg steg prisen på selskabets såkaldte American depositary receipts med 8 pct. til 118 dollars i kølvandet på nyheden. Det er den største stigning på en dag siden oktober 2008, og prisen var ellers dalet med 4,2 pct. i løbet af i år.

Opkøbsivrige partnere

En talsperson for den brasilianske rigmand har ikke villet udtale sig om rygterne. Men det vil langt fra være første gang, at Jorge Paulo Lemann står bag storstilede opkøb eller fusioner i fødevare- og drikkevareindustrien.

Brasilianeren er nemlig drivkraften bag investeringsselskabet 3G Capital, der sammen med Warren Buffets  Berkshire Hathaway har stået bag en lang række opsigtsvækkende handler. Indenfor det seneste år har de to yderst aktive investeringsselskaber stået bag Burger Kings sammenlægning med canadiske Tim Hortons og den nyligt annoncerede fusion mellem de amerikanske fødevareflagskibe Heinz og Kraft Foods.

Og så har de to selskaber også været med under hele den fusionsproces, der i 2008 førte til oprettelsen af verdens største bryggerikoncern Anheuscher-Busch Inbev.

Heinz og Kraft Foods i gigantisk fusion

Burger King overtager canadisk restaurantkæde

Burger King bekræfter canadisk opkøb

Medie: Konsortium overvejer gigantbud på Sabmiller

Rygter om enorm bryggerifusion blusser op igen-igen

Diageo overvejer salg af vin-brands

Tidligere Carlsberg-direktør skal sælge Guinness i Nigeria

Diageo-ejet selskab vil fjerne bestyrelsesformanden

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier