FødevareWatch

Sabmiller nedskriver for milliarder i Indien

Verdens næststørste bryggerikoncern, Sabmiller, må registrere en milliardstor nedskrivning i sin forretning i Indien.

Foto: SABMiller/PR

Den britisk-baserede bryggerigigant Sabmiller har været tvunget til at nedskrive værdien af sin indiske forretning med mere end 2 mia. kr.

Det skriver det indiske erhvervsmedie Economic Times.

Ifølge mediet annoncerede selskabet, der er verdens næststørste i bryggeriindustrien og global rival til Carlsberg, for nyligt for sine investorer, at man måtte nedskrive med i alt 313 mio. dollars (2,09 mia. kr.) på forretningen i Indien.

Størstedelen af det tab er såkaldte goodwill-nedskrivninger, som tegner sig for 286 mio. dollars, mens man også nedskriver 23 mio. dollars på værdien af ejendomme og udstyr og 4 mio. dollars på immaterielle aktiver.

Ifølge koncernen skyldes det især stigende udfordringer forbundet med de høje skatter og afgifter på alkohol i Indien i en industri, der styres med hård hånd af staten.

Sabmiller omsatte sidste år for 19,2 mia. indiske rupee i landet. Det svarer til næsten 2 mia. kr., og dermed er nedskrivningerne altså på linje med sidste års omsætning.

Forretningsklimaet er fortsat udfordrende for Sabmiller

Rygter om enorm bryggerifusion blusser op igen-igen

Sabmiller køber britisk specialbryggeri

Sabmiller ser positiv vending i Kina

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier