FødevareWatch

Forretningsklimaet er fortsat udfordrende for Sabmiller

Verdens næststørste bryggeri, Sabmiller, der er noteret i London, aflagde onsdag årsregnskab for det forskudte regnskabsår 14/15. Det viste, at omsætningen før afgifter faldt, mens produktionen i hektoliter til gengæld steg.

Foto: SABMiller/PR

Sabmiller aflagde onsdag årsregnskab for det forskudte regnskabsår 14/15. Her faldt omsætningen før afgifter, mens produktionen i hektoliter til gengæld steg.

Omsætningen før afgifter, NPR, faldt til 26,3 mia. dollar fra 26,7 mia. dollar året før. Til gengæld steg produktionen til 323,9 mio. hektoliter mod 318 mio. hektoliter året før. Det skal dog tages med i betragtningen, at omsætningen før afgifter steg 5 pct., hvis der korrigeres for valutaudsving.

Mere markedsspecifikt faldt omsætningen før afgifter til 3,9 mia. dollar fra 4,0 mia. dollar året før. Lidt større var nedgangen i Europa, som faldt til 4,4 mia. dollar fra 4,6 mia. dollar.

Netop valutaudsving fylder også meget, når bryggeriet ser på fremtiden. Her venter Sabmiller fortsat udfordringer på ølmarkedet efter et kvartalsregnskab, hvor omsætningen faldt grundet fortsatte valutaudsving og stigende priser på råmateriale.

Der var også tilbagegang i koncernens EBITA-resultat, som faldt til 6,4 mia. dollar fra 6,5 mia. dollar året før. Justeret for valuta var der dog tale om en fremgang på 6 pct.

"Vi opnåede et positivt momentum i vores underliggende forretning, særligt i den sidste del af året, hvor EBITA og marginerne voksede på organisk, valutareguleret basis," siger bryggeriets administrerende direktør, Alan Clark, i en kommentar til regnskabet.

Der var også tilbagegang i den justerede indtjening per aktie, som faldt til 239,1 cent fra 242 cent året før. For aktionærerne var det dog positivt, at udbyttet per aktie steg til 113 cent fra 105 cent året før.

I bryggeriets divisioner var der en mindre produktionsfremgang i "Øl", som hævede produktionen til 245,9 mio. hektoliter mod 244,8 mio. hektoliter året før. Den største fremgang var dog i "Sodavand", som hævede produktionen til 70,3 mio. hektoliter mod 65,4 mio. hektoliter året før. I divisionen "andre alkoholiske drikke" var produktionen uændret på 7,7 mio. hektoliter.

Onsdag formiddag stiger Sabmiller med 1,7 pct. til 3562 pence.

Carlsbergs malteri holder kursen

Bryggeriselskab løfter bundlinjen og udpeger ny topchef

Rygter om enorm bryggerifusion blusser op igen-igen

Mere fra FødevareWatch

Horestas nye direktørtrio: Vi skal blive skarpere

INTERVIEW: Horesta er på mange måder den ønskede fælles indgang for hotel- og restaurationsbranchen, men ifølge organisationens tre nye direktører er der dog steder, hvor der kan strammes op. ”Vi er en Ferrari, der kører på to ventiler i stedet for otte,” lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier