Sabmiller ser positiv vending i Kina

Verdens næststørste bryggeri, Sabmiller, vendte tilbage i vækstsporet i fjerde kvartal, der består af kalenderårets første tre måneder.
Foto: SABMiller/PR
Foto: SABMiller/PR
AF RITZAU FINANS

Efter et sløjt tredje kvartal, hvor ølsalget faldt med 1 pct., voksede ølvolumenerne med 2 pct. i fjerde kvartal. Det var en god sjat mere end analytikernes forventninger om en fremgang på 0,4 pct., ifølge Bloomberg News.

En af forklaringerne er en vending på det kinesiske marked, hvor også Carlsberg driver forretning, hvilket dog er med en stærkere eksponering mod det vestlige Kina, mens Sabmiller har koncentreret sig længere mod øst.

"En tilbagevenden til volumenvækst i det afsluttede kvartal i nordøst og vest, sammenholdt med en forbedret trend i den vigtige centrale region, opvejede delvist effekterne af det dårlige vejrlig under højsæsonen i sommermånederne," skriver Sabmiller om det kinesiske marked.

I hele 2014/15 blev det dog til en volumennedgang på det kinesiske marked på 3 pct., men nettoomsætningen steg alligevel 2 pct., da premiummærkerne vandt frem på bekostning af billigere øl.

Sabmiller melder desuden om positive takter i Sydafrika, mens markedsvilkårene i Rusland fortsat beskrives som usikre.

På aktiemarkedet har Sabmillers salgsrapport givet anledning til at hæve glasset. Aktien stiger med 2 pct.

SABMiller styrker afrikansk produktion

Bryggerigigant tjener tykt på fodbold-VM

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også