FødevareWatch

Sabmiller køber britisk specialbryggeri

Verdens næststørste bryggeri vil ind på det voksende marked for specialøl og køber derfor et kendt britisk bryggeri.

Foto: PR/Meantime Brewing

Salget af specialøl vokser støt, og de små bryggerier stjæler andele fra giganterne som aldrig før.

Det mærker man hos Sabmiller, verdens næststørste bryggeri, der derfor har valgt at købe det britiske specialbryggeri Meantime Brewing i et forsøg på at få en bid af markedet.

Det skriver Financial Times.

Sabmiller forventer, at opkøbet af Meantime vil øge salget i Storbritannien, mens det også er planen at åbne et nyt såkaldt pilotbryggeri, hvor koncernen vil udvikle nye og innovative øltyper.

Meantime blev etableret i London i 1999 og står bag øl som London Pale Ale, London Lager og Yakima Red. Specialbryggeriet havde sidste år en vækst i omsætningen på 38 pct.

Sabmiller er imidlertid ikke den eneste bryggerigigant, der har fået øjnene op for specialøl. Tidligere på året opkøbte konkurrenten Anheuser-Busch InBev specialbryggeriet Elysian Brewing Co., mens giganten også ejer Goose Island, Blue Point Brewing og 10 Barrel.

Mikkeller køber amerikansk bryggeri

Verdens største opsluger specialbryggerier

Danske bryggere dominerer verdenseliten

Det går fremad for de danske specialbryggere

Mere fra FødevareWatch

Stryhns lancerer plantepostej

Tiltagende ønske fra danskerne om at ville skære ned på kødet, får producenten til at lancere et alternativ til den klassiske leverpostej.

Enorme smittetal bekymrer restaurationssektoren

Med den positive nyhed om, at alle danskere fra næste uge kan smide mundbindet kommer også frygten for, at smittetallet i den kommende tid kan nå næsten 300.000 dagligt smittede. Det bekymrer i brancheorganisationen DRC.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier