FødevareWatch

Sabmiller køber britisk specialbryggeri

Verdens næststørste bryggeri vil ind på det voksende marked for specialøl og køber derfor et kendt britisk bryggeri.

Foto: PR/Meantime Brewing

Salget af specialøl vokser støt, og de små bryggerier stjæler andele fra giganterne som aldrig før.

Det mærker man hos Sabmiller, verdens næststørste bryggeri, der derfor har valgt at købe det britiske specialbryggeri Meantime Brewing i et forsøg på at få en bid af markedet.

Det skriver Financial Times.

Sabmiller forventer, at opkøbet af Meantime vil øge salget i Storbritannien, mens det også er planen at åbne et nyt såkaldt pilotbryggeri, hvor koncernen vil udvikle nye og innovative øltyper.

Meantime blev etableret i London i 1999 og står bag øl som London Pale Ale, London Lager og Yakima Red. Specialbryggeriet havde sidste år en vækst i omsætningen på 38 pct.

Sabmiller er imidlertid ikke den eneste bryggerigigant, der har fået øjnene op for specialøl. Tidligere på året opkøbte konkurrenten Anheuser-Busch InBev specialbryggeriet Elysian Brewing Co., mens giganten også ejer Goose Island, Blue Point Brewing og 10 Barrel.

Mikkeller køber amerikansk bryggeri

Verdens største opsluger specialbryggerier

Danske bryggere dominerer verdenseliten

Det går fremad for de danske specialbryggere

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier