FødevareWatch

Restauranter nedskalerer antallet af gæster

Mangel på personale tvinger spisesteder til at modtage færre gæster, og de går dermed glip af omsætning.

Foto: Shane Dunlap / Ritzau Scanpix

De danske restauranter mangler desperat flere kokke, tjenere og andet personale og er nu nødsageligt til at tage færre gæster ind.

Det skriver Politiken på baggrund af, at nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 55 pct. af alle restauranter anslår, at de i øjeblikket går glip af omsætning, fordi de mangler personale.

Det sker bl.a. ved Madklubben, der driver 35 restauranter. Her går man i øjeblikket efter kun 85 pct. fyldte restauranter og lukker derefter for bookingen.

"Det er bekymrende og lidt ærgerligt, at vi ikke kan køre med fulde gardiner i en travl tid," siger kædens HR-chef Anna Askær.

For første gang efter skandale: Dominos Pizza tjener millioner i Danmark

Nye regler gør det nemmere at få udenlandske kokke til Danmark

Grønne retter og dansk gastronomi sikrer Sticks'n'Sushi succes i Tyskland 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier