FødevareWatch

For første gang efter skandale: Dominos Pizza tjener millioner i Danmark

Pizzakæden Dominos Pizza har vendt underskud til overskud i nyt regnskab og gør klar til at åbne flere pizzeriaer.

Foto: Stine Tidsvilde/Ritzau Scanpix.

Den omdiskuterede pizzakæde Dominos Pizza har for første gang siden sin konkurs i Danmark formået at tjene penge på sit koncept herhjemme.

Det fremgår af et nyt regnskab, som selskabets ejere netop har fremlagt.

Dominos Pizza gik konkurs i Danmark, efter TV2-programmet Operation X" i 2018 havde afsløret en lang række kritisable fødevareforhold og fusk med datomærkningen af ingredienser.

Siden opkøbte den australske koncern Dominos Pizza Enterprises rettighederne til at føre brandet videre i Danmark, og nu er det altså lykkedes at skabe overskud.

I 2020/2021 tjente den danske del af Dominos Pizza 1,9 mio. kr. efter skat mod et underskud på 1,8 mio. kr. i samme periode året forinden.

"Selskabet er fortsat med at investere i vækst og sætte aftryk i Danmark. I løbet af regnskabsåret er der kommer 6 nye butikker til for at imødekomme en øget kundebase," skriver ledelsen i regnskabet.

Vil udvide i Danmark

Den afslører også, at den har planer om at åbne endnu flere Dominos-pizzaerier herhjemme.

Præcis hvor mange og hvilke steder de australske ejere er på udkig efter fremgår ikke af regnskabet.

Dominos Pizza Enterprises er franchisetager fra det amerikanske Dominos Pizza International. Selskabet er børsnoteret i Australien og Dominos Pizza Enterprises’ hjemmeside har milliardkoncernen rettighederne til at drive pizzakæden af samme navn i Australien, New Zealand, Belgien, Frankrig, Holland, Japan, Tyskland, Luxemburg, Danmark og Taiwan.

Koncernen har mere end 2.800 pizzariaer globalt.

Efter at ”Operation X” havde dokumenteret de kritisable forhold hos Dominos i Danmark gennemførte Fødevarestyrelsens Rejsehold en kontrol i 30 af kædens restauranter. 22 af restauranterne fik sanktioner.

Ejerne til danske Dominos Pizza skovler millioner ind

Skandaleramt pizzakæde har 11 nye pizzeriaer på vej 

Dominos udnytter smuthul til at slette smileyrapporter 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier