Chr. Hansen får millionlån af EU-bank

En lille halv milliard er hvad, ingrediensfirmaet Chr. Hansen har fået i lån af Den Europæiske Investeringsbank. Pengene skal bruges til forskning og udvikling.
Foto: PR
Foto: PR
AF RITZAU FINANS

Ingredienskoncernen Chr. Hansen har fået et lån på 75 mio. euro, svarende til 559 mio. kr., af Den Europæiske Investeringsbank (EIB) til selskabets forskning og udvikling.

Det oplyser Den Europæiske Investeringsbank i en pressemeddelelsen.

"Lånet er øremærket til Chr. Hansens udvikling af naturlige løsninger, der forbedrer stabiliteten af probiotiske kulturer, beskytter landbrugsafgrøder og undersøger anvendelsen af bakterier i forhold til menneskers sundhed," skriver selskabet i pressemeddelelsen.

Hos Chr. Hansen er der stor tilfredshed med, at koncernen har fået lånet i hus. Det fortæller selskabets økonomidirektør, Søren Westh-Lonning.

"Vi er glade for at have indgået en aftale om et lån fra EIB. Midlerne vil hjælpe os med at videreudvikle Chr. Hansen ved at tilføre nye, innovative løsninger til vores kunder og forbrugere," siger han i meddelelsen.

Projektperioden for Chr. Hansen løber frem til 2018, og det forventes, at der bliver skabt 80 nye job inden for forskning og udvikling i den periode.

Analytikere ser udfordringer for Chr. Hansen

Analytiker: Sælg Chr. Hansen-aktien og se dig ikke tilbage

Nyt marked: Chr. Hansen vil forlænge laksens levetid

Chr. Hansen-direktør: Effektiviseringer skal sikre lys fremtid

Amerikanske storbanker løfter kursmålet på Chr. Hansen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også