FødevareWatch

Analytikere ser udfordringer for Chr. Hansen

Man bør ikke købe Chr. Hansens aktier lige nu. Det mener en række analytikere, der har ændret deres anbefaling, fordi de forudser fremtidige udfordringer på den danske ingredienskoncerns markeder.

Foto: PR

Analytikerne hos UBS ser udfordringer på nogle ingrediensproducenten Chr. Hansens markeder og har derfor valgt at sænke sin anbefaling af aktien til "neutral" fra "køb", mens kursmålet dog hæves til 450 kr. fra 444 kr.

"Mens den nuværende vækst er solid, står det klart, at der er risici forbundet med væksten på markedet for mejeriprodukter i forhold til det nuværende niveau. Samtidig har efterspørgslen på supplementer vist sig at være uberegnelige og letpåvirkelige af både positiv og negativ omtale i medierne," skriver den schweiziske storbank i en analyse.

UBS' prognose for Chr. Hansen er en årlig gennemsnitlig organisk vækst på 12 pct. frem mod 2030 med en EBIT-margin på 30 pct.

"Med en kapitalomkostning på 6,5 pct. og terminalværdi på 3,5 pct., når vi frem til et kursmål på 450 kr. per aktie, hvilket resulterer i en nedjustering til "neutral" fra "køb"," forklarer finanshuset.

UBS har overordnet et godt øje til Chr. Hansen, som, finanshuset mener, er i stand til at opnå nær perfekt succes på sin teknologistrategi, og hvor hver division leverer på niveau med eller over de langsigtede vækstmål.

Analytiker: Sælg Chr. Hansen-aktien og se dig ikke tilbage

Ost skubber Chr. Hansens resultat op

Chr. Hansen overgår forventningerne

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier