FødevareWatch

Analytiker: Sælg Chr. Hansen-aktien og se dig ikke tilbage

Jyske Bank har kigget Chr. Hansen-aktien efter i sømmene og anbefaler nu, at man tager profitten hjem og går. Seks af syv finanshuse har hævet kursmålet for ingrediensvirksomheden.

Foto: Juan Hein / Ritzau Scanpix

Jyske Bank har set Chr. Hansen-aktien efter i sømmene og anbefaler nu, at man tager profitten hjem og går.

Den anbefaling kommer, efter at selskabet offentliggjorde sit regnskab for 2014/15 onsdag.

Frank Hørning Andersen, senioranalytiker i Jyske Bank, smækker dog 20 kr. på kursmålet, så det nu lyder på 335 kr., men anbefalingen lyder fortsat på "sælg". Det skyldes, at der ikke var nogen positiv overraskelse i prognosen for 2015/16, og at markedet er for optimistisk i forhold til omsætningen i fremtiden.

"Prognosen for 2015/16 var på linje med både vores forventninger og de langsigtede mål, hvilket kun efterlader lidt plads til at blive begejstret," skriver Frank Hørning Andersen i sin analyse af selskabet.

"Den stærke salgsudvikling og EBIT-væksten, som vi så i dette kvartal, er allerede en væsentlig del af vores værdiansættelse. For at retfærdiggøre den nuværende værdiansættelse skal Chr. Hansen levere i den høje ende af deres langsigtede ambitioner for den organiske vækst de næste ti år, hvilket, vi vurderer, er urealistisk," lyder det.

Jyske Bank ser seks år frem og forventer en gennemsnitlig organisk omsætningsvækst på 8,3 pct. og en gennemsnitlig EBIT-margin på 29 pct. på linje med selskabets prognose om en organisk omsætningsvækst på 7-10 pct. og en stigende EBIT-margin fra niveauet på 27 pct.

"Aktien handler i øjeblikket med en markant præmie på 45 pct. til peers og 17 pct. over vores fair værdi i DCF (model til at værdifastsætte et selskab, red.)," skriver analytikeren.

Seks finanshuse har hævet kursmålet

Finanshuse i ind- og udland har torsdag været i gang med at justere deres syn på Chr. Hansen-aktien.

Syv finanshuse har siden onsdag ændret syn på aktien. Heraf har seks finanshuse hævet kursmålet, mens Nordea er alene om at sænke kursmålet, mens banken også har sænket anbefalingen af aktien. Generelt er anbefalingerne af aktien dog til den negative side.

"Chr. Hansen blev i går (onsdag, red.) belønnet for et flot regnskab, som slog forventningerne til top- og bundlinje. Som vi har påpeget, er ingrediensselskabet prissat i den absolut dyre ende, og selvom det er et kvalitetsselskab, hvilket selskabet satte en tyk streg under i går, kan selv guld købes for dyrt," påpeger senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea i en skriftlig kommentar torsdag morgen.

Omsætningen i fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2014/15 steg til 234 mio. euro sammenlignet med 205,2 mio. euro i samme kvartal sidste år.

Der var også fremgang i driftsresultatet, EBIT, der før særlige poster steg til 73 mio. euro fra 61,7 mio. euro i fjerde kvartal 2013/14. Det førte til et bundlinjeoverskud for kvartalet på 52 mio. euro mod 38,3 mio. euro i samme periode sidste regnskabsår.

Her følger en oversigt over ændrede kursmål og anbefalinger.

Finanshus

Kursmål nu Kursmål før Anbefaling nu Anbefaling før
Jyske Bank 335 315 Sælg Sælg
Nordea 355 370 Sælg Hold
Kepler 360 320 Hold Hold
DNB 400 360 Hold Hold
Morgan Stanley 380 350 Ligevægt Ligevægt
JPMorgan 400 360 Neutral Neutral
Danske Bank 310 275 Sælg Sælg

Kilde: Bloomberg og finanshusene selv.

Chr. Hansen-aktien steg onsdag 5,3 pct. til 391,30 kr., og torsdag stiger den 0,4 pct. til 392,90 kr.

Amerikanske storbanker løfter kursmålet på Chr. Hansen

Chr. Hansen blev den store aktievinder

Nyt marked: Chr. Hansen vil forlænge laksens levetid

Chr. Hansen-direktør: Effektiviseringer skal sikre lys fremtid

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier