Fonterra-topchef: Mælkeprisen er uholdbar

Fonterras topchef Theo Spierings indrømmer, at mælkeprisen nu ligger under den nedre grænse, efter at mejerikoncernen endnu engang har skåret i udbetalingsprisen. Situationen er uholdbar, men vil fortsætte de næste 6-12 måneder, siger han.
Foto: Chris Gorman/AP/POLFOTO
Foto: Chris Gorman/AP/POLFOTO

I fredags skar den newzealandske mejerikoncern Fonterra endnu engang i udbetalingsprisen til sine mælkebønder, og selskabets adm. direktør, Theo Spierings indrømmer, at situationen er uholdbar. Han kan dog ikke garantere nogen forbedringer de næste mange måneder.

Det skriver Sky News Australia.

Fonterra sagde i sidste uge, at selskabets såkaldte farmgate-mælkepris for sæsonen frem til udgangen af maj 2016 vil ligge på blot 3,85 newzealandske dollars per kilo. Det er 1,40 dollars lavere end det hidtidige pris og svarer til et fald på 27 pct. Det er samtidig det laveste niveau siden 2006, ifølge Bloomberg.

Den aktuelle pris vil gøre det utrolig svært for New Zealands i forvejen utilfredse mælkebønder at tjene penge.

”Det er ikke holdbart, der hvor mælkeprisen ligger nu. Det bliver en hård tur de næste seks til 12 måneder, og vi må bare sikre os, at vi kommer igennem med mindst mulig skade og så stærke som muligt,” sagde Theo Spierings ifølge Sky News til tv-programmet The Nation på newzealandsk TV3.

Ifølge brancheorganisationen DairyNZ ligger den magiske grænse for, hvornår mælkeproduktion ikke længere er økonomisk holdbart for newzealandske bønder ved en pris på 5,70 dollars per kilo, og topchefen indrømmer da også, at man nu ligger ”under den nedre grænse”.

Global utilfredshed vokser blandt mælkebønder

Import af mælkepulver styrtdykker i Kina

Fonterra fyrer 523 ansatte

Politikere kritiserer Fonterra-chefs lønpakke

Fonterra har sat gang i omfattende omstrukturering

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Photo: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter