FødevareWatch

Fonterra fyrer 523 ansatte

Den newzealandske Arla-rival gennemfører en omfattende spareplan, der betyder, at hundredvis af ansatte mister deres arbejde.

Theo Spierings, adm. direktør, er kommet under beskydning for sin lønpakke, der er steget de seneste to år, hvor udbetalingen til andelshaverne er faldet. | Foto: Fonterra/ PR

Fonterra har fyret 523 medarbejdere som en led i en større spareplan, der skal gøre andelsmejeriet mere konkurrencedygtigt.

Det oplyser den newzealandske Arla-rival i en pressemeddelelse torsdag.

De mange fyringer berører hele organisationen og sparer virksomheden for op til 60 mio. dollar om året, hedder det meddelelsen.

"Nedlæggelsen af stillingerne i handler ikke om individuelle færdigheder, men i stedet om at sikre, at vi fortsat kan holde et højt niveau i vores forretning," udtaler adm. direktør Theo Spierings.

Fonterra har været under et stort pres den seneste tid, hvor omsætningen og indtjeningen har været faldende. Derfor har det også længe været ventet, at mejeriet vil skære i medarbejderstaben.

Samtidig har netop Theo Spierings været i de lokale mediers søgelys på grund af sin årsløn på 19,4 mio. kr., som er steget dramatisk de seneste to år til trods for, at udbetalingen til andelshaverne er dalet.

Politikere kritiserer Fonterra-chefs lønpakke

Fonterra har sat gang i omfattende omstrukturering

Fonterras kinesiske opkøb har mistet 12 pct. af værdien

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier