FødevareWatch

Fonterra har sat gang i omfattende omstrukturering

Newzealandske Fonterra har hyret konsulentfirmaet McKinsey til at hjælpe sig med en omfattende omstrukturering af sin pressede forretning. Det betyder i første omgang en fyreseddel til flere hundrede medarbejdere ved hovedkvarteret.

Den newzealandske mejerikæmpe Fonterra har indledt en større gennemgang og strømlining af sin forretning, som skal være på plads 1. august og allerede nu ser ud til at koste flere hundrede ansatte deres arbejde. Det afslører selskabets topchef Theo Spierings overfor en række nationale og internationale medier.

Fonterra har længe været presset af faldende mælkepriser, eskalerende gæld og stor utilfredshed blandt andelshaverne, og det har givet udslag i selskabets regnskaber. Derfor har andelsselskabet hyret konsulentfirmaet McKinsey til at hjælpe med at gennemgå hele forretningen og lægge en plan for omfattende ændringer.

Allerede nu står det fast, at den omstrukturering vil koste hundredvis af medarbejdere ved selskabets hovedkvarter i byen Auckland jobbet, mens man i stedet vil hyre en lang række nye folk inden for salg og marketing.

”Vi har brug for færre folk i support- og koncernfunktioner, så det er et skifte i medarbejderstaben og kompetencefordelingen, som vil have visse konsekvenser. Men det er det, jeg mener, når jeg snakker om at trimme forretningen,” siger Theo Spierings til mediet AgriHQ.

Foto: Chris Gorman/AP/POLFOTO
Foto: Chris Gorman/AP/POLFOTO

- Theo Spierings, adm. direktør, Fonterra - foto: Chris Gorman/AP/POLFOTO

Den første fase af forløbet med den nye omstrukturering, som altså vil blandt vil skære en masse support-job fra, vil blive præsenteret for bestyrelsen allerede i næste uge, afslører topchefen.

Fonterra sat gang i en intern evaluering af sin forretning allerede i december sidste år, men siden har man altså også hyret McKinsey for at ”få friske øjne på sagen”. Theo Spierings siger, at man kigger på alle aspekter af forretningen for at se, hvor man kan lave forbedringer, men topchefen afviser dog, at man overvejer at splitte forretningen.

Fonterra afslutter et hårdt halvår

Fonterra undersøges for monopoldannelse

Fonterra vil hente mælk uden for andelskredsen

Mælkebønder klar til at droppe Fonterra

Svenske mælkebønder klar til at droppe Arla

Arla vil kortlægge svensk utilfredshed

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier