FødevareWatch

Tyskland er ramt af fugleinfluenza

Der er blevet opdaget et tilfælde af fugleinfluenza i Nordtyskland, og det medfører nu, at myndighederne har aflivet 10.000 høns.

Foto: Carsten Andreasen

Tyskland, vores store nabo mod syd, er blevet ramt af fugleinfluenza.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet har de tyske myndigheder mandag annonceret, at man har registreret et tilfælde af fugleinfluenza af typen H7N7 på en fjerkræfarm i området Emsland i delstaten Niedersachsen. Det er den samme type fugleinfluenza, som man opdagede på en gård i England tidligere på måneden.

Myndighederne i Tyskland har nu slagtet de 10.000 høns på gården i Emsland og opsat en karantænezone i en radius på 3 kilometer og en observationszone i en radius på 10 kilometer.

H7N7 er én af to typer fugleinfluenza, der har vist sig at kunne smitte mennesker. Den er dog langt fra så farlig som den anden type, H5N1, der blev registreret i Asien i 1997 og 2003.

Ifølge de seneste tal fra WHO har H5N1 siden 2003 ramt 842 mennesker og taget livet af 447 af dem.

I 2003 resulterede et omfattende udbrud af H7N7 i Holland, at 89 mennesker blev smittet, men kun en enkelt person døde af influenzavirusen.

Fugleinfluenza-udbrud i Storbritannien

Sydkorea fjerner fjerkræ-forbud

Fugleinfluenza skaber amerikansk ægmangel

Endnu en amerikansk stat i undtagelsestilstand

Fugleinfluenza udløser undtagelsestilstand i Iowa

Amerikansk fugleinfluenza rammer industrien

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier