FødevareWatch

Fugleinfluenza-udbrud i Storbritannien

Ifølge det britiske medie Sky News er der konstateret fugleinfluenza på en ægproduktion i det nordvestlige Storbritannien.

Foto: Thomas Borberg

Ifølge tv-stationen Sky News er der konstateret fugleinfluenza af typen H7N7 i en ægproduktion nær byen Preston i regionen Lancashire i den nordvestlige del af landet.

Myndighederne har dannet en omkring 10 kilometer stor zone omkring landbruget, som skal sikre, at smitten ikke spreder sig til mennesker og andre fjerkræproduktioner i området, skriver Sky News. Inden for den zone må producenterne ikke flytte deres dyr ud af besætningerne. I en tre kilometer stor zone omkring ægproduktionen har myndighederne etableret en beskyttelseszone.

Derudover er man for øjeblikket i gang med at aflive de mange æglæggende dyr, forklarer myndighederne til tv-stationen.

"De endelige testresultater har bekræftet, at der er tilfælde af fugleinfluenza på en gård i Lancashire," siger chefveterinær Nigel Gibbens fra de britiske myndigheder til Sky News og tilføjer, at der allerede sidste uge blev taget forholdsregler i forhold til den involverede landbrugsproduktion, og at arbejdet med at aflive alle fugle på gården skrider frem.

Ifølge myndighederne er der tale om den dødelige H7N7-afart af fugleinfluenzaen, men der er ikke tale om H5N1-udgaven, som vi mennesker også kan blive ramt af, og som ifølge WHO i årene 2003-2015 har krævet 447 dødsfald verden over.

Det seneste tilfælde af fugleinfluenza i Storbritannien fandt sted i november sidste år, hvor man på en bedrift i Yorkshire konstaterede et udbrud af H5N8.

Fugleinfluenza skaber amerikansk ægmangel

Rose Poultry skruer op for kontrollen

Fugleinfluenza fundet i Storbritannien

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier