FødevareWatch

Fugleinfluenza skaber amerikansk ægmangel

Det omfattende udbrud af fugleinfluenza, som netop nu hærger i USA, vil også have store konsekvenser for landets ægproduktion, som forventes at falde for første gang i otte år.

Foto: Colourbox

Det udbrud af fugleinfluenza, som startede i Nordamerika sidste år, fejer fortsat indover kontinentet.

I den forgangne uge fik det Nebraska til at erklære undtagelsestilstand, og dermed er staten nu del af den statistik, som tæller 16. delstater, der er blevet ramt af virussen og som tæller fire stater, der har erklæret undtagelsestilstand på grund af problemerne.

Sygdomsudbruddet har ikke blot store konsekvenser for selve fjerkræindustrien i USA, men også for ægproduktionen og alle de dele af fødevareerhvervet, som er afhængige af æg i sin produktion.

Det skriver Bloomberg.

Staten Iowa har ligesom Nebraska erklæret undtagelsestilstand og er blandt de stater, der er blevet ramt hårdest af fugleinfluenzaudbruddet, som har berørt mere end 33 millioner fugle i industrien. Iowa er landets vigtigste stat, når det kommer til produktion af æg, og her har man mistet omkring 40 pct. af sine æglæggende høns.

Det er også blandt de væsentligste grunde til, at de amerikanske landbrugsmyndigheder, USDA, for nylig har sænket sin prognose, så man nu forventer et fald i ægproduktionen i 2015. Det vil i så fald være det første fald siden 2008, og for blot en måned siden forventede myndighederne en stigning for i år.

Det kan som nævnt få store konsekvenser for erhverv, der er afhængige af store mængder æg i produktionen, såsom bagere og industriel fødevareproduktion.

En tredjedel af alle æg, der produceres i USA, bruges nemlig til pasteuriserede, flydende æg, der sælges til industrielle formål. Og fugleinfluenzaen har ifølge Bloomberg skåret 23 pct. af udbuddet af flydende æg.

Endnu en amerikansk stat i undtagelsestilstand

Fugleinfluenza udløser undtagelsestilstand i Iowa

Amerikansk fugleinfluenza rammer industrien

Nordamerikanske fjerkræproblemer fører til nye forbud

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier