FødevareWatch

Endnu en amerikansk stat i undtagelsestilstand

Endnu en amerikansk stat har erklæret undtagelsestilstand på grund af det omfattende udbrud af fugleinfluenza, der netop nu hærger landet.

Iowa, Wisconsin og Minnesota har alle gjort det, og nu har endnu en amerikansk delstat erklæret undtagelsestilstand på grund af fugleinfluenza.

Nebraska blev tidligere på denne uge den 16. stat i USA, der er blevet ramt af det omfattende udbrud af virustyperne H5N2 og H5N8, som begyndte kort før 2014 randt ud.

En flok på 1,7 millioner kyllinger var blevet ramt, og dermed var antallet af fugle, der er dræbt eller vil blive dræbt på grund af sygdomsudbruddet, oppe på 32 millioner, sagde de amerikanske landbrugsmyndigheder, USDA, ifølge Reuters.

Og torsdag erklærede guvernøren i Nebraska, Pete Ricketts, så undtagelsestilstand i staten, da det kom frem, at endnu en fugleflok var blevet ramt af virussen, skriver nyhedsbureauet.

Influenzaudbruddet i USA, som altså stadig spreder sig, begyndte i nabolandet Canada, der også stadig er hårdt ramt af problemerne. Flere lande har indført forbud mod eller begrænsninger på import af fjerkræ og æg fra de to lande, herunder Mexico, Saudi Arabien og en række asiatiske lande.

Tidligere på måneden afsatte de amerikanske landbrugsmyndigheder 330 mio. dollars (2,17 mia. kr.) til bekæmpelse af sygdomsudbruddet.

Fugleinfluenza udløser undtagelsestilstand i Iowa

Amerikansk fugleinfluenza rammer industrien

Nordamerikanske fjerkræproblemer fører til nye forbud

Fugleinfluenza spreder sig fortsat

Fugleinfluenza har nu også ramt Canada

Fugleinfluenzaen er landet i Sverige

Rabobank: Presset fra fugleinfluenza tager til

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier