Rose Poultry skruer op for kontrollen

I halen på de seneste fund af fugleinfluenza i Holland, Tyskland og England indskærper kyllingeslagteriet Rose Poultry overfor producenterne, at de skal holde ekstra øje med sygdomme.
Foto: Martin Slottemo Lyngstad
Foto: Martin Slottemo Lyngstad

Frygten for fjerkræsygdommen fugleinfluenza af varianten H5N8 er i den seneste taget til efter at man har konstateret et udbrud i Storbritannien. Fødevarestyrelsen hævede mandag trusselsniveauet for fugleinfluenza fra lavt til middel, og hos kyllingeslagteriet Rose Poultry, der er en del af den store finske koncern, HKScan, følger man trop med nye sikkerhedsforanstaltninger.

Det skriver Dagbladet Struer ifølge Foodsupply.dk.

"Vi har indskærpet, at producenterne skal holde ekstra øje med sygdomme, så vi ikke risikerer at få fugleinfluenza ind på slagteriet," siger Kjeld Andersen, der er kommunikationschef ved Rose Poultry.

Udover den øgede bevågenhed har Rose Poultry også øget kontrollen med de besøgende på slagteriet i Vinderup, ligesom lastbiler, der kører til og fra slagteriet, undergår mere kontrol end normalt, og de ansatte er blevet bedt om ikke at rejse til de lande, hvor smitten i den senere tid er blevet konstateret. Det drejer sig om Holland, Tyskland og England.

Det seneste udbrud i Holland fandt myndighederne hos en producent Hekendorp i det centrale Holland. Fundet medførte et stop af salg af levende kyllinger, æg, kyllingekød og andre fjerkræprodukter fra den berørte farm og det omkringliggende område. Det blev det også besluttet, at de cirka 150.000 kyllinger på farmen skulle aflives. Desuden blev der indført et forbud mod transport til og fra kyllingefarme i 72 timer i hele Holland. Al jagt i landet er også blevet forbudt.

Dansk plan sat i søen

I Danmark har Fødevarestyrelsen iværksat mandag en større plan, der skal sikre landets fjerkræproducenter mod fugleinfluenzaen.

"Vi iværksætter en række aktiviteter for at forhindre, at fugleinfluenza kan komme ind i fjerkræproduktionen i Danmark. For det første følger vi op på import af fjerkræ og fjerkræprodukter fra de tre lande for at få dem identificeret og sporet," sagde veterinær beredskabschef i Fødevarestyrelsen Sten Mortensen til Berlingske Nyhedsbureau og tilføjede:

"For det andet iværksætter vi fra tirsdag morgen en udvidet kontrol af fjerkrætransporter og transportkasser, som kommer retur til Danmark, når der er blevet eksporteret fjerkræ. Det sker for at mindske smittespredning."

Fødevarestyrelsen iværksætter plan mod fugleinfluenza

Fugleinfluenza fundet i Storbritannien

EU klar med hastetiltag mod smitsom fugleinfluenza

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Photo: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg