FødevareWatch

Sydkorea fjerner fjerkræ-forbud

Regeringen i Sydkorea har ophævet et forbud mod import af fjerkræ fra et nordeuropæisk land, da man ikke har registreret flere tilfælde af due sygdomsproblemer, der gjorde, at man indførte forbuddet i slutningen af 2014.

Foto: Colourbox

Efter at være lagt på is gennem de seneste seks måneder bliver det snart muligt for hollandske fjerkræproducenter endnu engang at sende sine produkter til Sydkorea.

Ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap har regeringen i den asiatiske stat nemlig besluttet at ophæve det importforbud mod fjerkræ fra Holland, som man indførte i slutningen af sidste år.

Forbuddet skyldtes et udbrud af fugleinfluenza i Nordeuropa, hvor Tyskland og Storbritannien også meldte om tilfælde af den smitsomme virus. Men da man ikke har registreret nye tilfælde i Holland siden da, vil det asiatiske land nu hæve forbuddet. Det skriver de sydkoreanske landbrugsmyndigheder ifølge Yonhap i en meddelelse fredag.

Importforbuddet vil officielt blive fjernet i næste måned, når man har sikret sig, at der ikke er ”modstridende meninger” fra relaterede agenturer og specialister. Sydkorea fjernede tidligere på året også importforbud på fjerkræ fra Australien og Storbritannien.

Holland er det femtestørste leverandørland af fjerkræ til Sydkorea - kun overgået af USA, Brasilien, Danmark og Ungarn.

EU klar med hastetiltag mod smitsom fugleinfluenza

Ukraine lukker for europæisk fjerkræ

Fugleinfluenza fundet i Storbritannien

28.000 høns aflivet efter nyt tilfælde af fugleinfluenza

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier