Fugleinfluenza har nu også ramt Canada

Fugleinfluenza har ramt to canadiske gårde og slået flere tusinde kalkuner og kyllinger ihjel. Det vides dog endnu ikke, om det er den samme type, som har hærget en række europæiske lande.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Tidligere på året registrerede man flere tilfælde af fugleinfluenza i Asien, og i den seneste tid har virussen også hærget en række lande i Nordeuropa. Tirsdag opdagede man så også to separate tilfælde af fugleinfluenza i Canada.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Omkring halvdelen af 11.000 kalkuner på en gård i provinsen British Columbia er døde af sygdommen, mens 1.000 ud af i alt 7.000 kyllinger på en anden gård i provinsen er døde, siger de canadiske fødevaremyndigheder, Canadian Food Inspection Agency (CFIA), ifølge nyhedsbureauet.

Alle resterende dyr på de to gårde, som ligger otte kilometer fra hinanden, vil nu blive slagtet for at undgå spredning af virussen.

Det vides endnu ikke, om fugleinfluenzaen i Canada er af samme undertype, som den, der har ramt Holland, Tyskland og Storbritannien i den seneste tid, H5N8. De canadiske myndigheder vil i de kommende dage fortage undersøgelse for at få klarhed over dette, men det står dog allerede nu klart, at virussen er af den overordnede type H5.

H5-varianten er tidligere blevet registreret i Canada. I starten af året døde en canadisk mand af H5N1 efter at have været i Kina. Og i den forgangne uge blev det bekræftet, at et nyligt udbrud af fugleinfluenza i Indien er af denne virustype.

H5N8-varianten, som har ramt Europa og Sydkorea i år, har endnu ikke været påvist i mennesker.

28.000 høns aflivet efter nyt tilfælde af fugleinfluenza

Ukraine lukker for europæisk fjerkræ

Rose Poultry skruer op for kontrollen

Fødevarestyrelsen iværksætter plan mod fugleinfluenza

Fugleinfluenza fundet i Storbritannien

EU klar med hastetiltag mod smitsom fugleinfluenza

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også