FødevareWatch

Fødevarestyrelsen iværksætter plan mod fugleinfluenza

Risikoen for fugleinfluenza får Fødevarestyrelsen til at hæve sin trusselsvurdering fra lav til middel. Styrelsen udvider samtidig sin kontrol.

Foto: Colourbox

Efter fundene af fugleinfluenza i England, Holland og Tyskland hæver Fødevarestyrelsen sin trusselsvurdering fra lav til middel. Det oplyser styrelsen mandag aften.

For at mindske smittefaren indføres der samtidig obligatorisk kontrol af de lastbiler og fjerkræskasser, som fjerkræ transporteres i.

"Vi iværksætter en række aktiviteter for at forhindre, at fugleinfluenza kan komme ind i fjerkræproduktionen i Danmark. For det første følger vi op på import af fjerkræ og fjerkræprodukter fra de tre lande for at få dem identificeret og sporet," siger veterinær beredskabschef i Fødevarestyrelsen Sten Mortensen til Berlingske Nyhedsbureau og fortsætter:

"For det andet iværksætter vi fra tirsdag morgen en udvidet kontrol af fjerkrætransporter og transportkasser, som kommer retur til Danmark, når der er blevet eksporteret fjerkræ. Det sker for at mindske smittespredning," siger han.

Trækfugle kan smitte besætninger

I en pressemeddelelse advarer Fødevarestyrelsen om, at trækfugle kan flytte smitten til Danmark, og fugleavlere - hvad end de er fjerkræsavlere eller hobbyavlere - skal være ekstra opmærksomme på, om deres besætninger er ramt af smitten.

Typiske symptomer på fugleinfluenza hos fjerkræ er dødelighed, fald i æglægning, fald i foder- og vandindtag, luftvejsproblemer, øjenbetændelse og diarré.

De seneste fund af fugleinfluenza i England, Holland og Tyskland, der bekymrer fødevaremyndighederne i Danmark, har været højpatogene Højpatogene sygdomme, der er meget sygdomsfremkaldende, kan have en dødelighed hos fugle på op til 100 procent, oplyser Fødevarestyrelsen.

Fugleinfluenza smitter ifølge Fødevarestyrelsen normalt ikke mennesker, med mindre de har været i tæt kontakt med fuglene.

Fugleinfluenza fundet i Storbritannien

EU klar med hastetiltag mod smitsom fugleinfluenza

Danpo tilfreds med stilstand

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier