FødevareWatch

Fynske erhvervsfolk redder Jensens Bøfhus

Den skrantende restaurantkæde er foreløbig reddet med lån fra otte fynske virksomhedsejere. Banken er tilfreds og har forlænget virksomhedens kredit i tre til fire år.

Foto: Joachim Adrian

En genopretningsplan, lån fra otte fynboer, forlænget kredit fra banken, ny direktør og ny bestyrelsesformand skal få den hårdt ramte restaurantkæde Jensens Bøfhus på fode igen. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det er Steen Haustrup, Odense, der har samlet i alt otte personer i gruppen, som skyder "et stort tocifret millionbeløb" ind i moderselskabet Jensens Food Group. Ud over Steen Haustrup er Middelfart-bosatte Torben Østergaard-Nielsen, der er en af Fyns rigeste, samt advokat Jørn Bonnesen med i gruppen. De tre har drevet processen og er de eneste af de otte, der er sat navn på.

En stor del af forklaringen på erhvervsfolkenes lånevillighed ligger i en rapport fra det engelske konsulentfirma Anpro. er viser, at der er store muligheder i Jensens Bøfhus. Analysen viser, at der er mulighed for besparelser for tocifrede millionbeløb, men det vil koste penge at omstrukturere kæden, så den kan hentes de besparelser, siger Steen Haustrup om baggrunden for lånet og tilføjer:

"Det er meget sandsynligt, at der bliver færre restauranter i kæden."

Direktør Dorte Gleie, der tiltrådte i august, skal lede vendingen af koncernen sammen med odenseaneren Torben Frigaard Rasmussen, der er indsat som bestyrelsesformand af de otte erhvervsfolk. Kædens stifter, Palle Skov Jensen, fortsætter som eneejer og menigt medlem af bestyrelsen. Målet er at skabe overskud i 2019.

Avis: Uvist om Jensens Bøfhus' vigtige bankaftale er blevet forlænget

Ny direktør i Jensens Bøfhus: Flere ændringer skal til for at vende kæden

Professor: Krisen i Jensens Bøfhus minder om tv-serien Matador

Mere fra FødevareWatch

Professor: Klimavenlig mad skal normaliseres

På samme måde, som elbilerne spreder sig og i højere grad bliver normen i fremtidens bilpark, skal danskernes lyst til klimavenlige fødevarer igennem en proces, hvor det bliver normalen at spise mere grønt, mener professor Katherine Richardson, der er medlem af Klimarådet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier