FødevareWatch

Madklubbens nej til overenskomster vækker kritik

Restaurationskæden fravælger bevidst overenskomster for medarbejderne, da det vil besværliggøre det daglige arbejde. Klassisk undskyldning, lyder det fra 3F.

Foto: Madklubben

Resturantkæden Madklubben har bevidst fravalgt overenskomster for sine kokke, tjenere og køkkenassistenter. Det valg er truffet for medarbejdernes eget bedste, fortæller Madklubbens PR- og pressechef, Kaspar Mørk Arianto, til Avisen.dk.

"Vi udnytter ikke vores medarbejdere. Ellers ville vi ikke have næsten 400 ansatte i København. Vi vil hellere arbejde ud fra rammer, vi selv definerer, end være underlagt en ufleksibel overenskomst," siger Kaspar Mørk Arianto til mediet.

Han forklarer, at hvis de ansatte ønsker at gå på deltid i perioder eller måske arbejde ekstra meget i sommerferieperioden, så kan det være besværligt, hvis man er bundet af en overenskomst. Hos 3F København, der blandt andet repræsenterer kokke, tjenere og køkkenassistenter, giver de ikke meget for Madklubbens forklaring.

"Madklubben bruger den klassiske undskyldning med at noget er åh så besværligt og begrænser. Men overenskomstregler er jo for at beskytte og sikre medarbejderne," siger Bjarne Høpner formand for 3F København, til Avisen.dk.

Madklubben er en restaurantkæde med i alt 10 restauranter under forskellige navne i København. Yderligere fire restauranter er på tegnebrættet.

Madklubben i stor ekspansion

Madklubben gik kraftigt tilbage i 2016 - forventer fremragende år i '17

Jysk restaurantkæde vil omsætte for 100 mio kr årligt

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier