Køkkenet på Aalborg Universitetshospital har det seneste år sparet syv millioner kroner ved at reducere mængden af madspild. Det fortæller DR Nordjylland.
Tidligere smed de over halvdelen af maden væk på visse afdelinger, men nu er man blevet klogere på, hvor meget patienterne rent faktisk spiser.
"Vi skal jo ikke producere mad, der ryger direkte i skraldespanden, det er alt for dyrt," siger Pernille Nørbak, der er cheføkonoma i køkkenet ved Aalborg Universitetshospital.
Sygehuskøkkenet er blevet bedre til at bedømme, hvor meget der skal på tallerkenerne. Pernille Nørbak tror ikke, at man kan komme madspild fuldstændig til livs, men målet er højest 15 procent.
Camilla Udsen fra Forbrugerrådet Tænk mener, der er store perspektiver i, at flere - både store og små køkkener - gør som Aalborg Universitetshospital.
"Det at reducere madspild er vigtigt både fra et miljøsynspunkt og i forhold til vores økonomi," siger hun til DR Nordjylland.
Noma-direktør skal være formand for nyt gastronomiteam
Nu kan hele supermarkedskæder svanemærkes
Brandsstrateg: Producenter har sovet i private label-timen
Bevægelse mod madspild går til kamp mod julen