Minister afsætter 5,6 mio til madspildsprojekter

13 nye projekter, som har til formål at reducere danskernes madspild, har fået støtte fra Miljø- og Fødevareministeriets nye madspildspulje på 5,6 mio. kr.

Hvert år kasseres der 700.000 tons mad, som kunne være spist, i Danmark.

Det tal er for højt, synes miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), som har besluttet sig for at afsætte 5,6 mio. kr. til 13 projekter, som har målet at mindske danskernes madspild.

"Hver dag spilder alene forbrugere og detailhandelen hvad der svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad. Det er både belastende for miljøet og økonomien. Derfor hjælper miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu 13 nye ideer, der skal mindske madspildet på vej med uddeling af 5,6 mio. kroner i tilskud," skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Virksomheden Green Network er et af de 13 selskaber, som har fået tilskud fra madspildspuljen.

Deres koncept går ud på at udvikle en sensorteknologi, som kan fortælle hvor frisk forbrugerens mælk eller rugbrødet. På den måde undgår forbrugere at smide mad ud, der stadig er holdbart.

Projektet Rub & Stub har også fået penge fra puljen. Folkene bag ideen vil mindske madspild på højskoler ved hjælp af workshops og brug af lokal overskudsmad.

"Der er et stort madspild hjemme hos forbrugerne. Derfor er en stor del af opgaven med at mindske spildet op til den enkelte, og det kan forhåbentlig blive nemmere når vi ser resultaterne af de nye projekter. Eksempelvis kan Rub & Stub projektet med workshops og inddragelse af lokal overskudsmad på 12 højskoler oplyse både køkkener og elever om, hvordan de kan tage kampen op imod madspildet," lyder det fra Esben Lunde Larsen i meddelelsen.

Udover Green Network har også Teknologisk Institut, Stop Spild Af Mad, Forbrugerrådet Tænk,  Studenterhusfonden og Dansk Folkehjælp fået del i de 5,6 mio. kr.

Madspilds-app får skub til 350.000 kroner

Foodservice mindsker madspild

Madspild kommer på skoleskemaet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også