En del af regeringens Gastro 2025-udspil er på plads.
Det er et gastronomisk ekspertteam med 19 medlemmer, som skal komme med anbefalinger til regeringen i forhold til, hvordan verdens opmærksomhed på den danske og nordiske madscene bedst udnyttes.
Formanden for teamet bliver direktør for Noma, Peter Kreiner, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.
"Igennem de seneste 5-10 år har vi oplevet en stigende interesse for dansk gastronomi. Vi kan se konturerne til en god platform, som vi kan bygge videre på, og der er et åbent vindue til omverden lige nu. Men vinduet vil ikke stå åbent for evigt, hvorfor det er vigtigt at agere nu. På baggrund heraf, ser jeg frem til at bidrage til udviklingen af Gastro 2025-udspillet," udtaler Peter Kreiner.
Teamet skal til at starte med at mødes til en række workshops over det næste halve år. De skal bl.a. se nærmere på, hvordan det høje gastronominiveau kan anvendes i forhold til at give bedre måltidsvaner, mindre madspild, øget eksport og en styrket turisme.
Forventningen er, at de kan præsentere anbefalingerne primo 2018.
Gastronomiteamet består af:
- Anja Hartung Sfyrla, Chef for Forretningsudvikling, VisitDenmark
- Dorthe Petersen, Direktør Meyers Madhus
- Henrik Vang, adm. direktør for Nørrebro Bryghus
- Klaus Styrbæk, kok og ejer af Styrbæks
- Lars Haar Jensen, Chefkonsulent Danske Regioner
- Leif Nielsen, Branchedirektør, Dansk Industri
- Leif Wilson Laustsen, slagter og Formand for FødevareDanmark
- Peter Kreiner, CEO Noma (formand)
- Per Kølster, brygger og Formand for Økologisk Landsforening
- Jens Christian Andersen, Scandics danske F&B direktør
- Jeppe Dahl Jeppesen, indkøbschef, Dansk Supermarked
- Jesper Vollmer, kok og ejer af RÅ
- John Gynther, Senior Premium Manager Arla
- Mads Marschall, Sol over Gudhjem og generalsekretrær i Bocuse d’Or
- Martin Vestergaard Sørensen, Chef de cuisine, HOUNÖ
- Mette Hvarre Gassner, kok/medejer Restaurant Ti Trin Ned
- Mette Jasper Gammicchia, Afdelingsleder, L&F
- Michael Allerup Nielsen, Køkkenchef Bispebjerg Hospital
- Trine Hahnemann, kok og ejer af Hahnemanns køkken
Gastronomi og madkvalitet skal trække dansk vækst
Fødevaretopfolk mødes igen i København
Bornholmer-forening lobbyer for at få et fødevareuniversitet