FødevareWatch

Fødevaretopfolk mødes igen i København

World Food Summit – Better Food for More People bliver til august afholdt for anden gang i København. Esben Lunde Larsen har stadig en ambition om at gøre mødet til fødevarernes Davos.

Foto: Ivan Riordan Boll/Ritzau

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har trods vanskeligheder på andre fronter valgt igen at udsende en invitation til internationalt madtopmøde i København, og for anden gang afholdes ’World Food Summit – Better Food for More People’ i dagene 23.-25 august.

Det fremgår af en meddelelse, hvor det også hedder, at ministeren stadig har ambitioner om at skabe verdens vigtigste madtopmøde.

"Vi sigter endnu højere i år med ’World Food Summit – Better Food for More People’. Jeg vil gøre topmødet til fødevarernes Davos, hvor beslutningstagere og meningsdannere indenfor mad og gastronomi vil være med. Invitationerne er sendt ud, og deltagerlisten begynder allerede at se interessant ud," udtaler miljø- og fødevareministeren.

Til selve topmødet vil ca. 120 politikere, kokke, bloggere og fødevarevirksomheder fra hele verden deltage. De skal ifølge meddelelsen blandt andet diskutere, hvordan gastronomien kan være med til at begrænse madspild, oplyse bedre, skabe højere fødevaresikkerhed og i det hele taget italesætte den kulinariske diversitet.

I år bliver der også inviteret studerende med, hvor de parallelt med selve topmødet skal komme med bud på  løsninger til de samme problemer, som diskuteres på topmødet.  

I løbet af foråret og sommeren vil det detaljerede program for ’World Food Summit – Better Food for More People’ med keynote-speakers og arrangementer blive meldt ud.

Bedre mad til flere mennesker og et større fokus på nydelse

Minister: Det skal være slut med løftede pegefingre om kostvaner

København vil lancere internationalt mad-topmøde

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier