Bevægelse mod madspild går til kamp mod julen

Refood og Stop Spild Af Mad vil have et opgør med overflodstraditionen i julen.

11 måneder af året går det fint, men når julen kommer, glemmer danskerne at passe på deres madspild.

Det vil organisationerne Refood og Stop Spild Af Mad lave om på. Sammen vil de to madspildsorganisationer tage et opgør med den store overflodstraditionen af mad- og drikkevarer, som julen byder på.

Det skriver organisationerne i en pressemeddelelse.

"Når det kommer til julen, taber vi hovedet og lader traditionerne diktere," udtaler Selina Juul, som er stifter af Stop Spild Af Mad, i en pressemeddelelse.

En undersøgelse foretaget af Stop Spild Af Mad og Coop Consumer Insights viser, at 72 pct. af danskerne mener, det er vigtigt, at der er rigeligt mad i julen.

"Vi ser, at rigtig mange implementerer gode systemer for at undgå madspild, både derhjemme og på jobbet. Men når julen kommer, så tager traditionerne og overforbruget over. Forbrugerne vægter overflod, hvilket påvirker spisestederne til at vælge kvantitet over kvalitet. Forbrugerne har på den måde et ansvar for at efterspørge mængder, der passer," udtaler Selina Juul.

Overordnet set er der kommet et større og stadig voksende fokus på madspild, som i Danmark er reduceret med 25 pct. på fem år, skriver organisationerne i meddelelsen. Alligevel smides der hvert år omkring 700.000 tons mad ud i Danmark.

Minister afsætter 5,6 million til madspildsprojekter

Madspilds-app får skub til 350.000 kroner

Foodservice mindsker madspild

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også