Det vakte opsigt da verdensundhedsorganisationen, WHO, for nylig meldte ud, at man officielt anser forarbejdet kød for at være kræftfremkaldende og placerede det i den såkaldte gruppe 1 på listen over kræftfremkaldende varer på linje med tobak og asbest.
Den beslutning har tilsyneladende haft en afskrækkende effekt på forbrugerne i Storbritannien.
Det skriver Reuters.
Dugfriske tal fra analysefirmaet IRI viser nemlig, at salget af britiske favoritter som bacon og pølser er faldet markant i ugerne efter WHO offentliggjorde sin rapport, hvori man advarer om kræftrisikoen ved at spise forarbejdet kød, skriver nyhedsbureauet.
IRI har kigget på salget af de to kategorier i ugen frem til 31. oktober – den uge, hvor WHO-rapporten blev offentliggjort – og ugen frem til 7. november. I løbet af de to uger er værdien af salget af pølser og bacon i de store supermarkeder i Storbritannien faldet med omkring 3 mio. pund (31,77 mio. kr.), fastslår IRI.
”Selvom visse slags kød er blevet kædet sammen med visse kræfttyper tidligere, så er denne udmelding fra en højt respekteret global organisation blevet dækket intenst af pressen, og det har med det samme haft en indvirkning på folks indkøbsvaner,” udtaler Martin Wood, der bærer titlen head of strategic insight, retail solutions & innovation, til Reuters.
IRI påpeger dog, at det samlede salg af kød i Storbritannien ikke har rykket sig væsentligt i de to uger, og det ser derfor ud til, at briterne blot er gået over til andre typer kød.
WHO advarer - kød kan forårsage kræft
Forbrugerråd: Nestlés julekalender kan indeholde kræftfremkaldende stoffer
Minister vil sætte grænsen ned på potentielt kræftstof
Broccoli styrker kroppens kamp mod kræft
Slagteribosser solgte bevidst kræftinficeret kød