WHO advarer - kød kan forårsage kræft

Bacon, pølser, skinker og andet forarbejdet kød kan ifølge et nyt studie foretaget af verdenssundhedsorganisationen WHO give kræft, og det bør sidestilles med alkohol, asbest og tobak.
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD/POLFOTO/ARKIV
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD/POLFOTO/ARKIV

I en ny rapport, som udkommer mandag, advarer verdenssundhedsorganisationen WHO om, at forarbejdet kød er ligeså farligt som alkohol, tobak og asbest, når det kommer til indholdet af kræftfremkaldende stoffer.

Det skriver en række britiske medier.

Rødt kød har gennem flere år været under mistanke for at øge kræftrisikoen i befolkningen, men nu anbefaler The World Cancer Research Fund (WCRF), at risikoen for at få tarmkræft kan mindskes, hvis indtaget af kød som oksekød, svinekød og lam bliver begrænset til kun 500 gram om ugen, og at man i det hele taget skruer ned for indtaget af forarbejdet kød.

Man kan ifølge organisationen Cancer Research UK ikke sidestille indtaget af kød med farerne for at få kræft ved rygning.

Danskerne går uden om mad med tilsat D-vitamin

Broccoli styrker kroppens kamp mod kræft

Giftige stoffer i fast food-emballage

Sundhedstrend trækker Novozymes' enzymvækst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også