FødevareWatch

Minister vil sætte grænsen ned på potentielt kræftstof

Eva Kjer Hansen ønsker at ændre lovgivningen efter, at ny forskning har bevist sammenhæng mellem akrylamid og kræft.

Foto: Brian Karmark/Jyllands-Posten

Når kulhydratrige fødevarer bliver udsat for høj varme, danner de akrylamid, og det kæder en gruppe forskere nu sammen med en øget kræftrisiko. Det kom frem i Madmagasinet på DR1 tirsdag aften, og fødevareminister Eva Kjer Hansen reagerede prompte:

"Der er en risiko forbundet med de her forskellige produkter, der indeholder akrylamid, så jeg vil nu sørge for, at den vejledende grænseværdi bliver sat ned her i Danmark," siger Eva Kjer Hansen til dr.dk og fastslår samtidig, at hun allerede er i dialog med branchen om at levere mad, som forbrugerne kan være trygge ved.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis - hver dag!

Akrylamid opstår oftest i pommes fritter, men også kaffe og kornprodukter kan let rammes, fordi de ofte udsættes for en markant opvarmning. Ifølge dr.dk peger Eva Kjer Hansen på, at der skal vedtages nogle fælles EU-regler på området, hvis der skal være ordentligt hold i en bindende grænseværdi.

Fødevareminister: Slut med sager om kanelsnegle

Så mange fødevareregler skal fjernes inden nytår

Eva Kjer kritiseres for at hente inspiration i Polen

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier