FødevareWatch

Nestlé genoptager salg af omstridte nudler i Indien

Nye prøver har frikendt Nestlés Maggi Noodles, der er blevet beskyldt for at indeholde for meget bly, og storkoncernen kan nu relancere produktet i Indien.

Foto: Aijaz Rahi/AP/POLFOTO

Den schweiziske fødevarekoncern Nestlé ser nu ud til at kunne lægge den omfattende fødevareskandale med sine Maggi Noodles bag sig.

Det skriver Bloomberg.

Myndighederne i Indien tvang i løbet af sommeren selskabet til at pille produktet af hylderne i landet, da prøver angiveligt havde vist, at de indeholdt for meget bly.

Siden er der blevet stillet store spørgsmålstegn ved myndighedernes ageren, og en række prøver i både Indien og andre lander af nudlerne har pure frikendt dem. Nu viser nye prøv fra tre forskellige statsejede testfaciliteter i Indien, at blyindholdet i nudlerne er under den tilladte grænse.

Derfor kan Nestlé sende sine Maggi Noodles i handlen i indiske butikker igen, og det planlægger man at gøre allerede fra næste måned, skriver Bloomberg.

De nye prøver har levet op til kravene fra landsretten i Bombay i forhold til at genoptage salget, og selskabet er nu i kontakt med myndighederne for at få de nødvendige officielle papirer til at kunne starte salget op igen. Det skriver Nestlés indiske afdeling i en e-mail til nyhedsbureauet.

Nestlés indtjening styrtdykker i Indien efter skandale

Indisk domstol giver Nestlé medhold i nudel-sag

Indien kræver 660 mio i erstatning fra Nestlé

Indiske eksperter frikender Nestlés nudler

Analytikere undrer sig over Indiens nudel-forbud

Nestlé taber mindst 330 mio på tilbagekaldelse

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier