Indisk domstol giver Nestlé medhold i nudel-sag

En domstol i Bombay har bestemt, at de indiske fødevaremyndigheder skal foretage nye tests af Nestlés Maggi Noodles. Er disse tests negative, kan produktet vende tilbage til butikshylderne.
Foto: Tsering Topgyal/AP/POLFOTO
Foto: Tsering Topgyal/AP/POLFOTO

Schweiziske Nestlés populære produkt Maggi Noodles blev over sommeren fjernet fra butikshylderne i Indien, da landets fødevaremyndigheder havde opdaget et for højt blyindhold i en række vareprøver.

Nestlé har hele tiden fastholdt sin uskyld i sagen, og nu får selskabet muligheden for at få produktet frikendt en gang for alle og få det tilbage i butikkerne.

Det skriver Reuters.

En domstol i Bombay har nemlig torsdag givet Nestlé medhold i en sag, som selskabet startede mod den indiske regering. Det betyder, at landet fødevaremyndigheder skal foretage nye tests ved laboratorier, som er udvalgt af domstolen, hvis man vil opretholde sit forbud mod salg af Maggi Noodles i Indien.

Hvis disse tests viser, at der ikke er et for højt indhold af bly i nudlerne, kan Nestlé igen sende produktet i handelen, skriver Reuters.

De indiske myndigheder for fødevaresikkerhed har dog allerede sagt, at man vil appellere domstolens beslutning til højesteretten i Indien inden for fristen på seks uger.

Siden den indiske regering indførte et forbud mod Maggi Noodles i juni har stikprøver af produktet i både Storbritannien, USA, Singapore og den indiske stat Goa vist, at der ikke er nogen problemer med blyindholdet.

Indien kræver 660 mio i erstatning fra Nestlé

Indiske eksperter frikender Nestlés nudle

Analytikere undrer sig over Indiens nudel-forbud

Nestlé taber mindst 330 mio på tilbagekaldelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Stifter Kaspar Basse startede Joe & The Juice for 20 år siden. | Photo: Gregers Tycho

Joe & The Juice er sat til salg