FødevareWatch

Analytikere undrer sig over Indiens nudel-forbud

Undersøgelser i Storbritannien har pure frikendt Nestlés Maggi Noodles, som blev pillet af hylderne i Indien for nylig på grund af tegn på, at de indeholdt for store mængder bly. Og nu sætter analytikere spørgsmålstegn ved det indiske forbud.

Foto: Rajesh Kumar Singh/AP Photo/Polfoto

Det har vakt stor opsigt i den internationale fødevareindustri, at den schweiziske storkoncern Nestlé for nylig har måttet fjerne samtlige eksemplarer af sit populære produkt Maggi Noodles fra hylderne i butikker i Indien. Og flere medier har kaldt det den største indiske fødevareskandale i et årti.

Sagen startede efter, at de indiske myndigheder sagde, at Nestlés nudler indeholdte for store mængder bly. Det fik landets regering til at indføre et forbud mod produktet, og selskabet har siden været nødt til at fjerne alle eksemplarer fra hylderne i Indien.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier