FødevareWatch

Indiske eksperter frikender Nestlés nudler

Nye prøver har vist, at Nestlés Maggi Noodles lever op til fødevarestandarderne i Indien. Der er dog intet nyt om muligheden for, at produkterne kan komme tilbage på indiske hylder.

Foto: Rajesh Kumar Singh/AP Photo/Polfoto

Tidligere på sommeren måtte schweiziske Nestlé fjerne sine Maggi Noodles fra hylderne i Indien, efter flere stater i landet havde forbudt produktet, da prøver afslørede et for højt blyindhold i en række vareprøver. Men nu har nye prøver vist, at produktet lever op til de indiske fødevarestandarder.

Det skriver det indiske nyhedsbureau Press Trust of India.

Fem vareprøver var blevet sendt fra fødevaremyndighederne i staten Goa til den regeringsstøttede Central Food Technological Research Institute, der er et af 40 forskningsinstitutter i landet. Og her har undersøgelser af nudlerne altså vist, at de er sikre og overholder alle standarder for fødevaresikkerhed, siger direktøren for fødevaremyndighederne i Goa til nyhedsbureauet.

Ifølge Press Trust of India er spekulationerne om, hvornår nudlerne eventuelt kan være tilbage på butikshylderne i Indien allerede gået i gang, men der er stadig ingen officielle forlydender om, hvad prøveresultaterne vil betyde for Nestlés forretning i Indien.

Nestlés indiske forretning ryger i rødt

Ny indisk chef vil genskabe Nestlés omdømme

Analytikere undrer sig over Indiens nudel-forbud

Nestlé taber mindst 330 mio på tilbagekaldelse

Nestle klager over indisk forbud mod nudler med bly

Nestlé trækker populære nudler efter indisk stormvejr

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier