FødevareWatch

Nestlé taber mindst 330 mio på tilbagekaldelse

Fødevarekoncernen meddeler, at den omfattende tilbagekaldelse af Maggi Noodles i Indien i hvert fald kommer til at koste, hvad der svarer til 330 mio. kr. Det endelige beløb kan blive langt større.

Foto: Rajesh Kumar Singh/AP Photo/Polfoto

Den schweiziske fødevarekæmpe Nestlé er blevet indhyllet i en større skandale i Indien, hvor selskabet er blevet tvunget til at tilbagekalde alle eksemplarer af sine populære Maggi Noodles i landet. Og nu har koncernen sat tal på, hvor meget det vil koste den.

Det skriver det schweiziske medie Swissinfo.

Nestlé opløser ifølge mediet, at den samlede værdi af de produkter, der er på markedet på nuværende tidspunkt løber op i 2,1 mia. indiske rupee. Samtidig har man Maggi Noodles til en værdi på 1,1 mia. rupee på  sine fabrikker og distributionscentre i landet, som altså nu ikke kan sælges.

Dermed vil produkter til en samlet værdi på 3,2 mia. rupee – eller næsten 330 mio. kr. – skulle destueres.

En beslutning fra 5. juni om at tilbagekalde samtlige produkter fra markedet blev fredag i sidste uge fulgt op af en beslutning fra højesteretten i Mumbai om at indføre et ikke-tidsafgrænset forbud mod at sælge Maggi Noodles i Indien.

Men Nestlé påpeger dog, at den endelige regning for de indiske problemer kan blive langt højere end først antaget. Det skyldes, at der også vil komme markante omkostninger til transport og destruering af produkterne oveni.

Man planlægger derfor at annoncere størrelsen på den endelige regning på et senere tidspunkt.

USA undersøger Nestlés nudler

Nestle klager over indisk forbud mod nudler med bly

Kenyanske supermarkeder stopper salget af Nestlés nudler

Nestlé trækker populære nudler efter indisk stormvejr

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier