FødevareWatch

USA undersøger Nestlés nudler

Nestlés populære nudler af mærket Maggi, der er blevet taget af hylderne i Indien på grund af et for højt indhold af bly, bliver nu også undersøgt i USA.

Foto: Aijaz Rahi/AP/POLFOTO

De amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndigheder, FDA, har indledt undersøgelser af de populære nudler af mærket Maggi fra den schweiziske storkoncern Nestlé.

Det skriver Bloomberg.

Maggi-nudlerne er blevet genstand for en omfattende skandale, hvor produktet er blevet pillet af hylderne i Indien, efter landets myndigheder sagde, at man havde fundet forhøjede mængder bly i produktet.

Den indiske regering har siden sagt, at man har i sinde at søge erstatning fra den schweiziske koncern på grund af miseren, mens Nestlé selv har indgivet en klage til en indisk domstol over forbuddet mod nudlerne.

Men det har langt fra været det sidste ord i den sag. I Kenya har man ligeledes stoppet salget af nudlerne, mens man i USA altså nu har indledt en officiel undersøgelse af produktet. Det samme er i øvrigt tilfældet i Storbritannien, skriver Bloomberg.

Ifølge selskabet selv sælger eller distribuerer man ikke selv Maggi-nudlerne i USA, men produktet er alligevel tilgængelig i detailbutikker og andre salgssteder, hvor de leveres til fra uafhængige importører.

Nestlé trækker populære nudler efter indisk stormvejr

Nestle klager over indisk forbud mod nudler med bly

Kenyanske supermarkeder stopper salget af Nestlés nudler

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier