Indien kræver 660 mio i erstatning fra Nestlé

Den indiske regering har slæbt fødevarekoncernen Nestlé i retten på grund af den omfattende skandale med selskabets Maggi Noodles i landet, og regeringen har nu sat et beløb på den erstatning man kræver fra selskabet.
Foto: Aijaz Rahi/AP/POLFOTO
Foto: Aijaz Rahi/AP/POLFOTO

Den schweiziske storkoncern Nestlé måtte i løbet af sommeren fjerne sine Maggi Noodles fra hylderne i Indien, da landets myndigheder fandt forhøjet blyindhold i visse vareprøver. Og regeringen i Indien kræver nu erstatning på hele 660 mio. kr. fra selskabet på grund af sagen.

Det skriver Reuters.

Regeringen havde allerede i juni indbragt sagen for en domstol med et krav om erstatning fra Nestlé, og nu siger en embedsmand til nyhedsbureauet, at man vil kræve erstatning på 6,39 mia. indiske rupee (660 mio. kr.).

En talsmand for Nestlé siger til Reuters, at man ikke vil udtale sig i sagen, før man har fået officiel besked om søgsmålet.

Nestlé selv har allerede startet en sag mod regeringen ved højesteretten i Bombay, da man ikke mener, at der er nogen sikkerhedsproblemer med selskabets nudler.

Tidligere på måneden kom det da også frem, at et regeringsstøttet forskningsinstitut havde foretaget nye prøver af nudlerne fra staten Goa, og at disse prøver pure frikendte produktet. Stikprøver i Storbritannien, USA og Singapore har også vist, at blyindholdet i produktet er inden for de tilladte grænser.

Ifølge BBC har de indiske myndigheder for fødevaresikkerhed dog nægtet at anerkende de nye prøver af produkterne fra Goa og sagt, at der var problemer med prøverne.

Indiske eksperter frikender Nestlés nudler

Nestlés indiske forretning ryger i rødt

Ny indisk chef vil genskabe Nestlés omdømme

Analytikere undrer sig over Indiens nudel-forbud

Nestlé taber mindst 330 mio på tilbagekaldelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også