'Den tykke købmand' siger farvel efter 33 år – bliver måske tv-chef

Mark Price forlader jobbet som direktør for Waitrose efter mere end tre årtier som ansat i supermarkedets ejer, John Lewis Partnership. Ifølge flere medier er han på vej mod et job i mediebranchen.
Foto: Presse/Waitrose
Foto: Presse/Waitrose

Mark Price, direktør i den engelske detailkæde Waitrose, siger farvel og tak efter 33 år.

Han skifter efter alt at dømme jobbet ud med en tilværelse som bestyrelsesformand for tv-kanalen Channel 4. Det skriver Sky News, der erfarer, at han er topkandidat til den ledige stilling i medievirksomheden.

Mark Price er en kendt skikkelse i den britiske detailbranche, hvor han går under kælenavnet the Chubby Grocer, hvilket kan oversættes til noget i retning af den tykke købmand.

Han har været ansat i Waitrose-ejeren John Lewis Partnership i tre årtier og været øverste ansvarlige for detailkæde ni år. Detailbossen har desuden været vicebestyrelsesformand i Channel 4 siden juli 2013, og han bliver betragtet som det oplagte valg til at afløse den nuværende formand Lord Burns.

Skulle Mark Price få jobbet, kommer han til at stå i spidsen for en storstilet privatisering af tv-kanalen til værdi af én milliard pund, skriver The Guardian.

Wal-Marts britiske lillebror sadler om for at genvinde kunder

Tesco lancerer nyt våben i britisk priskrig

Lidl vil have fingre i arabiske prinser og oligarker

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også