Britisk detailkæde kan fyre op til 900

Et skuffende halvårsregnskab kan tvinge Morrisons til at lukke 11 supermarkeder. Dermed er 900 medarbejdere i den britiske detailkæde i fare for at miste deres job.
Foto: Presse/Morrisons
Foto: Presse/Morrisons

Op mod 900 medarbejdere i Morrisons risikerer snart at miste deres job.

Det står klart efter, at den britiske detailkæde torsdag har annonceret, at den planlægger at lukke 11 af sine supermarkeder, skriver The Guardian.

Den dårlige nyhed til de ansatte faldt i forbindelse med præsentationen af koncernens halvårsregnskab, der bød på skuffende resultater over hele linjen. Ikke mindst på bundlinjen, hvor overskuddet før skat lød på 126 mio. pund mod 239 mio. pund i samme periode sidste år.

Det voldsomme fald skyldes blandt andet, at omsætningen er faldet med 2,7 pct. som følge af øget priskonkurrence fra discountkæderne, Aldi og Lidl.

Beslutningen om at lukke de 11 supermarkeder koster Morrisons et tab på 20 mio. pund. Den kommer samtidig dagen efter, at koncernen annoncerede salget af convenience-kæden M Local til kapitalfonden Greybull Capital – en handel, der koster et yderligere tab på 30 mio. pund.

Tabene kan dog blive endnu større, da handlen med kapitalfonden indeholder en klausul, der betyder, at Morrisons skal betale 20 mio. pund i husleje, hvis de nye ejere ender med at måtte lukke M Local.

'Den hemmelige millionær' køber britisk butikskæde

Medie: Tesco tygger på frasalg i Europa

Britiske supermarkeder indfører minimumsbetaling for mælk

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også