FødevareWatch

'Den hemmelige millionær' køber britisk butikskæde

Morrisons har solgt sin convenience-kæde M Local til en kapitalfond, der har en britisk tv-kendis i spidsen.

Foto: Presse/Morrisons

Den britiske detailkoncern Morrisons har solgt sit problembarn, M Local.

Flere internationale medier skriver onsdag, at kapitalfonden Greybull Capital har købt 140 af convenience-kædens butikker for et beløb i omegnen af 25 mio. pund, eller hvad der svarer til omkring en kvart mia. kr.

I spidsen for fonden står Mike Greene, der har en lang karriere inden for britisk detailhandel bag sig. Han er desuden kendt for at have medvirket i den engelske udgave af tv-programmet 'Den hemmelige millionær'.

Den nye ejer skal nu forsøge at vende udviklingen i kæden, der givet Morrisons hovedbrud de seneste år. Det skal blandt andet ske ved at ansætte op til 200 nye medarbejdere i ti genåbnede butikker, skriver The Telegraph.

"Vi er dedikeret til de mennesker, der allerede arbejder i butikkerne, og vi vil udvikle forretningen sammen med dem. Vi tror på, at deres potentiale, kombineret med vores ledelses ekspertise, vil give os en afgørende fordel i markedet," siger Mike Greene til avisen.

M Local har eksisteret siden 2011, men det er aldrig lykkes for Morrisons at gøre en god forretning ud af kæden til trods for, at det britiske convenience-marked er i fremdrift. Salget ender samtidig med at påføre den britiske koncern et tab på 30 mio. pund.

Medie: Morrisons er tæt på salg af convenience-butikker

Medie: Tesco tygger på frasalg i Europa

Mad på farten sætter ny fut i dagligvarekæder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier