FødevareWatch

Danish Crowns opkøb i Sverige er på plads

De svenske konkurrencemyndigheder har nu godkendt, at Danish Crowns svenske datterselskab KLS Ugglarps AB kan overtage majoriteten i Dalsjöfors Slakteri ved Borås.

Foto: Janus Engel/POLFOTO/arkiv

Den danske slagterikæmpe Danish Crown meldte tidigere i år ud, at den havde lavet en aftale om, at KLS Ugglarps AB, der er et helejet datterselskab af Danish Crown, overtager majoriteten i svenske Dalsjöfors Slakteri ved Borås.

Og nu er aftalen faldetr endelig på plads, efter de svenske konkurrencemyndigheder har godkendt handlen.

"Det er dejligt at få aftalen på plads. Nu begynder arbejdet med at integrere Dalsjöfors Slakteri i Danish Crown familien og at ensrette vores processer. Samtidig skal vi have identificeret, hvilke investeringer der er nødvendige for at vi kan opnå de synergieffekter, der er det fælles mål med samarbejdet," siger Jonas Tunestål, der er administrerende direktør i KLS Ugglarps, i en meddelelse.

Siden Danish Crown i 2007 købte sig ind i KLS Ugglarps, har virksomheden udviklet sig til en "stærkere og mere troværdig samarbejdspartner for både de svenske landmænd, den svenske detailhandel og den svenske kødindustri," som Danish Crown skriver i meddelselsen.

Vil sælge til svensk detailhandel

KLS Ugglarps har udgangspunkt i Skåne og Kalmar, mens Dalsjöfors Slakteri er placeret i Borås i Västra Götaland øst for Gøteborg. Begge virksomheder slagter både svin og kreaturer og har svensk detailhandel som den største aftager. Samarbejdet betyder, at KLS Ugglarps fremadrettet kan dække både det sydlige og den mellemste del af Sverige mere hensigtsmæssigt.

"Først og fremmest øger overtagelsen af majoriteten i Dalsjöfors Slakteri tilførslen af både svin og kreaturer markant. Netop adgangen til råvarer er essentiel for at kunne udvikle samarbejdet med den svenske detailhandel yderligere. Derfor er overtagelsen også et vigtigt skridt i bestræbelserne på at gøre KLS Ugglarps til et endnu stærkere aktiv for Danish Crown og Danish Crowns ejere," siger adm. direktør i Danish Crown og bestyrelsesformand i KLS Ugglarps, Kjeld Johannesen.

KLS Ugglarps overtagelse af majoriteten i Dalsjöfors Slakteri vil med virkning fra regnskabsåret 2015/2016 øge Danish Crown-koncernens omsætning med cirka en mia. kr.

Danish Crown køber op i Sverige

Danish Crown fremlægger ny ledelse

Danish Crown: God kinesisk forretning trods turbulens

Danish Crown vil genansætte 110 slagtere

Danish Crown omorganiserer og forfremmer direktør

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier