Danish Crown vil genansætte 110 slagtere

Godt nyt til slagteriarbejdere i det sjællandske. Danish Crown genopretter 110 stillinger på slagteriet i Ringsted.
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto
Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Tilførslen af slagtesvin på Danish Crown-slagteriet i Ringsted er nu igen så høj, at koncernen genskaber 110 af de arbejdspladser, der i marts blev nedlagt. Dermed er antallet af fyringer reduceret fra oprindeligt 300 til nu under 100, oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

"Det er utroligt positivt, at vi nu kan begrænse antallet af fyringer i Ringsted yderligere. Samtidig er det en dejlig fornemmelse at give vores fabrikschef den opgave at annullere fyresedlerne til en stor gruppe af ansatte, der ellers stod til at miste deres job, når ferieperioden er slut om et par uger," udtaler Søren F. Eriksen, produktionsdirektør i Danish Crown.

Slagteriet i Ringsted havde før tilpasningen i marts kapacitet til at slagte 54.000 grise om ugen.

Det tal skulle efter planen være blevet barberet ned til 34.000, men med et nyt deltidshold og genoprettelsen af de 110 stillinger vil det fremover være muligt at bringe antallet af slagtninger op på 45.000 grise om ugen.

"For første gang i over ti år ser vi en stabilisering i produktionen af slagtesvin i Danmark, men meget tyder desværre på, at det sker på en trist baggrund. I øjeblikket er prisen på svinekød nemlig meget lav over hele Europa, så derfor er prisen på smågrise til eksport også faldet drastisk. Vores oplevelse er, at nogle smågriseproducenter, som en konsekvens af de lave priser, vælger at beholde smågrisene og selv fede dem op, da det lige nu er den mindst ringe løsning for dem," tilføjer Søren F. Eriksen.

Slagteriarbejdere uentusiastiske om NNF's jobkampagne

Amerikansk kødkæmpe presset på oksekødet

Danish Crown omorganiserer og forfremmer direktør

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også