FødevareWatch

Danish Crown: God kinesisk forretning trods turbulens

Den seneste uge har den finansielle situation i Kina haft stor indflydelse på aktiemarkeder over hele kloden, men ustabiliteten til trods, laver Danish Crown stadig gode kinesiske forretninger.

Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

På trods af en den turbulente situation omkring både den kinesiske valuta og de kinesiske aktier er der fortsat en rigtig god efterspørgsel fra ”Riget i midten,” skriver Danish Crown i den seneste markedsberetning.

"Som det ser ud lige nu, så har uroen på finansmarkederne ikke påvirket købelysten hos vores kinesiske kunder. Der er en klar nedgang i deres egen produktion derude, og det er tydeligvis det, der øger efterspørgslen. Vi følger dog situationen tæt, for hvis uroen fortsætter, så kan det skabe mere generel usikkerhed derude, men det ser vi ikke tegn på i øjeblikket," siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Under lidt mere hjemlige himmelstrøg har markedet for fersk svinekød efter en lang sommer med stor usikkerhed og sivende priser endelig udvist tegn på mere stabilitet, hedder det videre i markedsberetningen.

"Priserne på skinker og forender er heldigvis i bedring. Det er tydeligt, at den europæiske forædlingsindustri nu igen er ved at være på fuld kraft efter ferieperioden, og det kan klart mærkes på efterspørgslen," siger Søren Tinggaard.

Noteringen fastholdes i denne uge for konventionelle slagtesvin, søer og orner, mens markedsnoteringen for økogrise går tilbage med 50 øre.

Nyt jysk slagteri på trapperne

Rusland forlænger embargo med et år

WH Group sælger sin andel i Campofrio

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier