FødevareWatch

WH Group sælger sin andel i Campofrio

Kinesiske WH Group sælger nu sine aktier i den spanske pølseproducent Campofrio for 354 mio. dollars. Salget udgør godt 37 pct. af samtlige udstedte aktier i Campofrio.

Foto: Alexander F. Yuan/AP/POLFOTO/arkiv

Den gigantiske kinesiske svinekoncern WH Group sælger nu sin andel i det spanske Campofrio. Det skriver selskabet i en meddelelse.

Koncernens andel, som har udgjort cirka 37 pct. af de udstedte aktier i Campofrio, har formelt ligget under WG Groups amerikanske datterselskab Smithfield Foods.

”Transaktionen afspejler Smithfields forpligtelse til fortløbende at gennemgå sin portfolio og generere midler til at understøtte de langsigtede prioriteter. Det stemmer overens med vores strategiske initiativ om at styrke balance og reducere vores finansieringsomkostninger,” siger C. Larry Pope, Smithfields adm. direktør.   

WH Group er verdens største svineproducent og er efter eget udsagn markedsledende i Både Kina, USA og visse europæiske markeder på en række produkter.

”Salget vil styrke WH Groups finansielle fundament yderligere og forbedre vores kapitalstruktur. Det vil lægge et solidt fundament for vores fremtidige udvikling og globale ekspansion,” siger bestyrelsesformand og adm. direktør i svinekoncernen, Wan Long.

WH Group har solgt aktierne til selskabet Alfa, et konglomerat med både fødevare-, kemi- og bilforretning.

Smithfield-direktør: "Vi vil ikke spille andenviolin for nogen"

Verdens største kødkoncern fordobler bundlinjen

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier