FødevareWatch

Europæere stoler ikke på supermarkeders halalkød

Dårlig mærkning og mistroiske forbrugere betyder, at de europæiske detailkæder misser mange penge i salg af halalkød.

Foto: AP

Der er et stort uudnyttet potentiale i det europæiske marked for salg af halalkød i detailhandelen, men dårlig mærkning af produkterne betyder, at supermarkederne ikke får så stor en del af kagen, som de kunne.

Det er ifølge Food Navigator konklusionen i en ny rapport fra analysefirmaet Euromonitor.

Den mangelfulde mærkning af produkterne er nemlig en af grundene til, at flere forbrugere ikke stoler på supermarkeders halalkød og i stedet sværger til mindre, specialiserede slagterbutikker, der også tilbyder mere fleksibilitet og en personlig oplevelse.

”Supermarkeder taber på baggrund af tilliden, fordi de i mange tilfælde ikke formår at mærke halalprodukterne godt nok eller forklare slagtningsmetoden,” siger Anastasia Alieva, der står i spidsen for området for friske fødevarer hos Euromonitor ifølge mediet. Hun tilføjer:

”Selvom mange supermarkeder, såsom Carrefour og Casino i Frankrig og Asda, Morrisons, Sainsbury’s og Tesco i Storbritannien, tilbyder frisk halalkød, så bliver forbrugerne ved med at udvise stor loyalitet overfor specialslagtere.”

Ifølge Euromonitor køber omkring 80 pct. af de fem millioner muslimer, der bor i Tyskland, deres kød fra tyrkiske eller arabiske specialslagtere, og billedet er det samme på tværs af Vesteuropa.

Salg af halal-mad vil stige til 9000 mia kr i 2018

Fødevareindustrien er udfordret af mudrede halal-regler

Kendt magasin bragte forfejlet artikel om dansk halal-forbud

L&F vil lave dansk standard for halal-kød

Slagter kan ikke slippe fri af islamkritisk parti

Cloetta satser på halal-slik

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier