FødevareWatch

Salg af halal-mad vil stige til 9000 mia kr i 2018

Ifølge en ny undersøgelse fra Thompson Reuters vil det globale marked for halal-mad stige med 45 pct. til næsten 9.000 mia. kr. i 2018.

Foto: AP

Salget af fødevarer, der er produceret på en måde, så de er tilladt under islamisk lov - såkaldt halalmad – er i rivende vækst på globalt plan. Det skriver Food Navigator med henvisning til en ny undersøgelse fra Thompson Reuters, som er foretaget på foranledning af Dubai Chamber of Commerce.

Undersøgelsen viser, at det globale salg af halalmad lå på 1.100 mia. dollar i 2013, og Thompson Reuters estimerer, at det beløb vil stige til 1.600 mia. dollar i 2018. Det svarer til næsten 9.000 mia. danske kroner.

Det forventes, at markedet for halalmad vil stige med 6,9 pct. årligt over de næste fem år, hvilket er noget mere end det samlede globale fødevaremarked. Dermed vil halalmadens andel af den samlede marked også stige fra 16,6 pct. i 2013 til 17,4 pct. i 2018.

Udviklingen drives uden tvivl af den hastigt voksende muslimske befolkning verden over. Der er pt. ca. 1,6 milliarder mennesker verden over, som følger den islamiske tro, hvilket svarer til ca. 23 pct. af verdens befolkning.

Men ifølge nyhedsbureauet Reuters forventes den muslimske verdensbefolkning at vokse med en milliard mennesker yderligere frem mod 2050.

Fødevareindustrien er udfordret af mudrede halal-regler 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier