Fødevareindustrien er udfordret af mudrede halal-regler

Der er stort potentiale i fødevarer målrettet den hastigt voksende muslimske befolkning. Men reglerne for hvad, der betragtes som halal, varierer betydeligt fra land til land, og det kan give store udfordringer for fødevareproducenterne.
Foto: AP
Foto: AP

En af de helt store udfordringer for den globale fødevareindustri i disse år er at skulle leve op til retningslinjerne for, hvad der tillades under islamisk lov – såkaldt halal – når der produceres produkter.

Det skriver Reuters.

Selvom muslimske autoriteter verden over i årevis har forsøgt at komme op med en global standard for halal, så er det endnu ikke lykkes at finde sådan en, skriver mediet. Det betyder, at fødevarebranchen står over for stigende omkostninger i produktionen, da selskaberne skal leve op til en række forskellige, nationale eller endda regionale standarder.

”Det er selvfølgelig ikke godt at have så mange forskellige standarder. Det er forvirrende,” siger Jamil Bidin, der er adm. direktør for organisationen Halal Industri Development Corporation, der arbejder tæt sammen med regeringen i det muslimske land Malaysia, som ses som en global leder inden for halal-producerede fødevarer.

Under islamisk lov må muslimer kun indtage halal-produkter, og det indebærer lidt forsimplet forklaret, at man ikke må indtage fødevarer og drikkevarer, der indeholder eller har været i kontakt med alkohol eller svinekød, ligesom der er specielle slagteregler, hvor dyrene bl.a. skal slagtes uden bedøvelse. Især dette punkt har skabt debat flere steder i Europa.

Ifølge Reuters har flere store fødevarekoncerner øget deres investeringer og ekspertise inden for halal-produkter for at få foden inden for ved den hastigt voksende muslimske befolkning, som forventes at stige med en milliard mennesker i 2050.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Selskabet har i årsrapporten angivet bemærkningen ”going concern” som følge af den forværrede økonomiske situation i selskabet. | Foto: Casper Dalhoff

Skanderborg Bryghus taber fortsat millioner

For abonnenter