FødevareWatch

Fødevareindustrien er udfordret af mudrede halal-regler

Der er stort potentiale i fødevarer målrettet den hastigt voksende muslimske befolkning. Men reglerne for hvad, der betragtes som halal, varierer betydeligt fra land til land, og det kan give store udfordringer for fødevareproducenterne.

Foto: AP

En af de helt store udfordringer for den globale fødevareindustri i disse år er at skulle leve op til retningslinjerne for, hvad der tillades under islamisk lov – såkaldt halal – når der produceres produkter.

Det skriver Reuters.

Selvom muslimske autoriteter verden over i årevis har forsøgt at komme op med en global standard for halal, så er det endnu ikke lykkes at finde sådan en, skriver mediet. Det betyder, at fødevarebranchen står over for stigende omkostninger i produktionen, da selskaberne skal leve op til en række forskellige, nationale eller endda regionale standarder.

”Det er selvfølgelig ikke godt at have så mange forskellige standarder. Det er forvirrende,” siger Jamil Bidin, der er adm. direktør for organisationen Halal Industri Development Corporation, der arbejder tæt sammen med regeringen i det muslimske land Malaysia, som ses som en global leder inden for halal-producerede fødevarer.

Under islamisk lov må muslimer kun indtage halal-produkter, og det indebærer lidt forsimplet forklaret, at man ikke må indtage fødevarer og drikkevarer, der indeholder eller har været i kontakt med alkohol eller svinekød, ligesom der er specielle slagteregler, hvor dyrene bl.a. skal slagtes uden bedøvelse. Især dette punkt har skabt debat flere steder i Europa.

Ifølge Reuters har flere store fødevarekoncerner øget deres investeringer og ekspertise inden for halal-produkter for at få foden inden for ved den hastigt voksende muslimske befolkning, som forventes at stige med en milliard mennesker i 2050.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier